آیا ضوابط برای احداث رستوران زیر سازه های جهانی شوشتر رعایت شده است؟

زیر طاق های ثبت جهانی شده پل لشگر در حالی این روزها توسط یک سرمایه گذار رستوران ساخته شده که فعالان و دوست داران میراث فرهنگی نسبت به این اقدام به شدت اعتراض کردند. به گزارش دنیای سفر؛ پل لشگر که در کنار امامزاده عبدالله شوشتر واقع شده و یکی از سازه های آبی تاریخی ثبت شده جهانی است رستوران احداث شده است. این در حالی است که پیش از این دو رستوران قدیمی تر با عنوان پردیس سلمان و رستوران باغشا در این مکان وجود داشت.

در همین خصوص به سراغ «مجتبی گهستونی» دبیر انجمن تاریانا خوزستان رفتیم و موضوع را از ایشان جویا شدیم. وی با بیان این مطلب به دنیای سفر گفت: زیر پل لشگر که یک سازه جهانی است و در کنار امامزاده عبدالله شوشتر واقع شده، یک رستوران احداث شده است. او گفت: درسته که شوشتر یک شهر تاریخی و توریستی است و گردشگران زیادی به آنجا سفر می کنند اما راه اندازی این رستوران در عرصه پل لشگر و استفاده از طاق های این پل برای خدمات دهی به مشتریان رستوران هیچ توجیهی ندارد.

آن طور که این فعال میراث فرهنگی معتقد است، پس از احداث این رستوران، فعالان میراث فرهنگی انتقادات بسیاری را وارد کردند که اداره میراث فرهنگی خوزستان قول داده که این موضوع را پیگیری کند. گهستونی ادامه داد: البته من مطمئن هستم که پایگاه سازه های آبی تاریخی شوشتر برای این اقدام خود توجیه و توضیحاتی دارد اما لازمه که برای هر کاری ضوابط مشخصی وجود داشته باشد. با این حال پس از آنکه احداث رستوران زیر پل لشگر با معاون میراث فرهنگی در میان گذاشته شد، در جلسه ای این موضوع با محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور در میان گذاشته شد. وی اعلام کرد که اگر ضوابط احداث رستوران روی عرصه رعایت نشده باشد قطعا این رستوران باید برچیده شود.

این در حالی است که معاون اداره میراث فرهنگی خوزستان نیز در گفت و گو با گهستونی تاکید کرده است که هیچ مجوزی از سوی اداره کل میراث فرهنگی خوزستان برای احداث این رستوران صادر نشده است.

شهر: 
دسته بندی: 

افزودن یک دیدگاه تازه